2019
01.19

One.com valgte med 1 uges varsel lige op til jul at meddele at man skulle være klar på at de opgraderede til PHP version 7.0 / 7.2 (og at PHP 5.x altså udgik, idet versionen ikke var supporteret længere).

Jeg har været travlt beskæftiget på mit regulære arbejde i det seneste 3-4 månederes tid – ja faktisk de sidste 3-4 år vel – og med 2 unger (som oftest institutions-syge) og daglige gøremål havde jeg ikke den fornødne tid til at korrigere mine 2 sites, idet one.com lige syntes de skulle skifte php-version.

Det ene – og vigtigste – site var www.feriefanoe.dk – idet det er vigtigt at eventuelle lejere kan finde mine forældres ferielejligheder på Fanø, som de lejer ud. Hjemmesiden var baseret på Typo3 version 4.6 og krævede altså php-version 5. Jeg forsøgte derfor at opgradere Typo3-versionen til 7.6 (som kunne bruge php version 7.0 og 7.2). Resultatet var værre end frygtet – jeg prøvede desperat at få one.com til at tilbyde mig en længere periode med php-version 5.6, hvilket var umuligt – og jeg måtte efter 1 uges forskellige forsøg konkludere at det ikke var muligt. Jeg fik dog sitet op at køre – men man kunne ikke redigere sitet fra typo3-backenden.

Istedet for at spilde mere tid på forsøg på opgradering tænkte jeg at en reimplementering nok var bedre. Samtidig kunne jeg se at jeg derved ville få bedre kompatibilitet med mobile enheder.

Det lykkedes så efter knap 1 måned med små baby-steps at få www.feriefanoe.dk op igen i en noget anden udgave på typo3 version 9.5.3 – med bootstrap og 1000-vis af nye ændringer.

En af mine største irritationsmomenter er nu at man ikke kan beskære billeder længere. Til Typo3 version 4.6 havde en udvikler Jan Bednarik lavet et plugin, der kunne beskære billeder via GD2-biblioteket istedet for ImageMagick-biblioteket, som shared-hostingpartnere (som one.com) åbenbart ikke tør benytte.

www.feriefanoe.dk er på one.com’s pro-hosting-aftale, hvorfor jeg formodede at de nok ville yde lidt support, hvis jeg bad dem installere ImageMagick på mit hotel. Men ak nej – det kunne bestemt ikke lade sig gøre. Beskeden fra supporteren var næsten lige så tør som når pædagogerne i institutionen siger “Uha – nej – vi må så sandelig ikke skylle en lort ud af et par underbukser” eller “Vi må så sandelig ikke give en penicillin-pille.. Tænk nu hvis…”.

Nå nu syntes jeg efterhånden at det var på tide at One.com fik en brok-mail.

Jeg tænkte derefter at jeg måske kunne få fat i Jan Bednarik – og så høre om han evt. ville opgradere GD2-extensionen til Typo3 9.5.3. Jeg fandt ud af at han rent faktisk havde en email-adresse – og at man kunne donere penge til ham.

Jeg skrev derfor at jeg ville donere nogle penge til ham, såfremt han opgraderede GD2-extensionen til Typo3 9.5.3 – og at jeg havde været ked af at hans extension ikke var installerbar på Typo3 9.5.3.

Jeg fik efter 1 dags tid et rigtig flot svar, hvor han skrev at det ikke havde været muligt for ham at lave udvidelsen med den nye modul-struktur.

Jeg har derfor manuelt beskåret alle billeder inden upload – men det er jo netop der et CMS-system jo normalt har sin helt store force. Jeg må nok blot erkende at One.com er for uprofessionelt til mig. Det har også altid været prisen, som har været største parameter for mit valg af One.com – og det er nok ikke muligt at køre et godt webhotel til den pris One.com tager.

Men idag fik jeg så endelig tid til at kigge på min n3wz.dk-blog. Og det lykkedes heldigvis hurtigt at få bloggen op igen – ved at fjerne alle plugins og sige at de ikke skulle loades. Opgradere dem – og efterfølgende aktivere dem igen.. Yaaay… Men hvis jeg nogensinde igen bliver spurgt om hvilket webhotel jeg ville vælge til en mindre eller større virksomhed, så vil svaret ALDRIG blive One.com igen (en skam når man 20-30 gange før har anbefalet One.com til andre).

Så velkommen tilbage til n3wz.dk – til ALLE jer, der virkelig må have savnet sitet.

No Comment.

Add Your Comment