2008
05.20

Spar på strømmen

Efter i mange år at have haft en stor del af ansvaret for at isbjørnene på Grønland fik trænet deres svømmeegenskaber har jeg valgt at kigge nærmere på mit strømforbrug. Faktisk er det blevet sådan at jeg skænker det en tanke inden jeg køber nyt hardware. Ekstraregningerne fra elværket har også været medvirkende til at fremskønne processen. En ekstraregning på 10.000 kr. er en del for en SU-studerende. For at kunne være el-freak er det en god idé at starte ud med at låne/købe en elmåler – hvis man altså kan klare chocket… Dengang jeg købte mit philips 32″ fladskærms tv 32PFL5522D fandt jeg oplysninger på nettet om at den i standby brugte under 1 watt… Nu forholder det sig bare sådan, at de mener at standby er hvor skærmen ikke engang kan tændes fra remoten. Men hvad mon den lille røde lampe og remote-censoren så kan slupre i sig? 20 Watt. – ja, tallet på måleren giver helt samme ansigtsudtryk som et kig på displayet i badevægten. Jeg gik derfor ind og undersøgte hvormeget strøm de pc-højtalere jeg havde tænkt mig at købe brugte – og tallet var det samme 20 watt. Jeg valgte derfor at gå efter en knap så diode-befængt model, som ikke brugte det store slukket, men tilgengæld lød godt når de var tændt. Jeg vil herunder lave en liste over hvormeget strøm forskellige apparater bruger, da jeg ofte har måttet søge i det uendelige uden resultater på nettet.

Model / Modelnr / Alt Slukket / Standby / I Brug

Philips FladskærmsTV / 32PFL5522D / ½ Watt / 20 Watt / 121 W

IBM Laptop / T30 / ½ Watt / 1½ Watt / 30-55 Watt

Spillekonsol / XBOX360 / 2,3 Watt / 2,3 Watt / 140 Watt

IBM CRT-skærm / ThinkVision C190 / ½ Watt / 0,9 Watt / 67 Watt

Sony Forstærker / 510DG / 0 Watt / 0 Watt / 40-300 Watt

Samsung 21″ TV / xxxx / 0 Watt / 13 Watt / 70 Watt

Trådløs Router Philips / xxxx / xxxx / 7 Watt / 7 Watt

Router CyberCity Zyxel / xxxx / xxxx / 9,2 Watt / 9,2 Watt

Stationære computere / xx / 3 Watt / 3 Watt / 90-150 Watt

Hvis nogle af jer læsere føler at I har relevant hardware, som kunne indgå i listen. Så skriv det i kommentarer

No Comment.

Add Your Comment