2021
04.21

Det lader til at man ikke kan installere extensions via AX PowerShell (Microsoft Dynamics AX 2012 Management Shell) kommandoen i Ax 2012 R2. Install-AXReportInstanceExtensions -ReportServerInstanceName AX2012DEV -Credential username\password.. giver fejlen:

Install-AXReportInstanceExtensions : Version string portion was too short or too long.

Løsningen er lige at lave en kode rettelse, hvor du fjerner de sidste 2 tal fra applikations-versionen i ApplicationVersions.applBuildNo kortvarigt idet du installerer SSRS report extensions:

static SysBuildNo applBuildNo()
{
;
return ‘6.2’; //.158.0′;
}

Når extensions er installeret kan du fjerne din tilpasning (slette laget fra metoden) og altså derved få rettet versionsnummeret tilbage til 6.2.158.0

2020
02.04

Nu er det efterhåneden ved at være et år siden at jeg sidst havde udfordringer med one.com, idet de tvang mig over på seneste php-version på et typo3-site.

Alligevel skulle der alligevel kun gå 1 år før der igen skulle sendes endnu en lort i hovedet på mig…

Denne blog er lavet i CMS-systemet WordPress. Jeg får utrolig meget spam i kommentarene på mine indlæg – primært fra bots i Rusland og USA. Jeg vælger normaltvis plot at lade kommentarene ligge – og markerer dem som SPAM. Det har ikke været et problem (før nu).

Pludselig får jeg en mail fra One.com – at de har valgt midlertidigt at nedlukke mit webhotel. Grundet spam i tabellen w_comments. Jeg skriver til supporteren at jeg er bekendt med at der er spam i tabellen, men at det ikke gør mig noget, idet spam’en blot ligger internt i systemet – og aldrig bliver godkendt til visning. Supporteren skriver at det skal løses, men jeg vælger alligevel at gå ham på klingen for at finde den virkelige årsag. Det viser sig efter lidt argumentation at problemet ikke er spam i tabellerne, men derimod at der er registreret forhøjet CPU-load på min database. Jeg er ved valget af webhotel ikke blevet gjort opmærksom på at man ikke må have load på databasen – og jeg vælger derfor at spørge ind til hvormeget load man må have.. Hvortil han svarer x1. Så jeg skriver at jeg vel betaler for x1 og bruger x1 – så hvad er problemet ? Hertil svarer supporteren at de andre brugere også skal have et fungerende system. Så det må jo med andre ord betyde at jeg ikke har x1, men derimod deler min x1 med andre… Supporteren siger at jeg blot skal bringe det i orden ved at truncate kommentar-tabellen, installere anti-spam plugins osv.

Jeg vælger modvilligt at slette kommentarer (truncater dog ikke) – men da jeg så vil genaktivere webhotellet igen får jeg at vide at hjemmesiden skal beskyttes med kode af .htaccess . Her er det at jeg bliver lidt halv frustreret. Hvorfor skal jeg det?! For ikke at få spam ind i de 2-3 minutter det tager at installere anti-spam-plugins ?! Men der er ikke nogen vej udenom – det er nødvendigt…

One.com har tilsyneladende fuldstændig glemt deres kunder. Som kunde der køber et webhotel forventer jeg at det er mit webhotel – og at jeg altså må have det data liggende, som jeg ønsker at have liggende.. Såfremt jeg ønsker at have en database med 32 tabeller fyldt med spam-kommentarer, så skal jeg da bare have lov til det. I bund og grund skal de ikke blande sig i mine data.. Men one.com mener åbenbart at det er deres opgave at tjekke mine data. Og såfremt de ikke er tilfredse, så kan de jo altid bare tage mit site ned.

Jeg har kvitteret den “gode” behandling med en flot anmeldelse på trustpilot.

2019
01.19

One.com valgte med 1 uges varsel lige op til jul at meddele at man skulle være klar på at de opgraderede til PHP version 7.0 / 7.2 (og at PHP 5.x altså udgik, idet versionen ikke var supporteret længere).

Jeg har været travlt beskæftiget på mit regulære arbejde i det seneste 3-4 månederes tid – ja faktisk de sidste 3-4 år vel – og med 2 unger (som oftest institutions-syge) og daglige gøremål havde jeg ikke den fornødne tid til at korrigere mine 2 sites, idet one.com lige syntes de skulle skifte php-version.

Det ene – og vigtigste – site var www.feriefanoe.dk – idet det er vigtigt at eventuelle lejere kan finde mine forældres ferielejligheder på Fanø, som de lejer ud. Hjemmesiden var baseret på Typo3 version 4.6 og krævede altså php-version 5. Jeg forsøgte derfor at opgradere Typo3-versionen til 7.6 (som kunne bruge php version 7.0 og 7.2). Resultatet var værre end frygtet – jeg prøvede desperat at få one.com til at tilbyde mig en længere periode med php-version 5.6, hvilket var umuligt – og jeg måtte efter 1 uges forskellige forsøg konkludere at det ikke var muligt. Jeg fik dog sitet op at køre – men man kunne ikke redigere sitet fra typo3-backenden.

Istedet for at spilde mere tid på forsøg på opgradering tænkte jeg at en reimplementering nok var bedre. Samtidig kunne jeg se at jeg derved ville få bedre kompatibilitet med mobile enheder.

Det lykkedes så efter knap 1 måned med små baby-steps at få www.feriefanoe.dk op igen i en noget anden udgave på typo3 version 9.5.3 – med bootstrap og 1000-vis af nye ændringer.

En af mine største irritationsmomenter er nu at man ikke kan beskære billeder længere. Til Typo3 version 4.6 havde en udvikler Jan Bednarik lavet et plugin, der kunne beskære billeder via GD2-biblioteket istedet for ImageMagick-biblioteket, som shared-hostingpartnere (som one.com) åbenbart ikke tør benytte.

www.feriefanoe.dk er på one.com’s pro-hosting-aftale, hvorfor jeg formodede at de nok ville yde lidt support, hvis jeg bad dem installere ImageMagick på mit hotel. Men ak nej – det kunne bestemt ikke lade sig gøre. Beskeden fra supporteren var næsten lige så tør som når pædagogerne i institutionen siger “Uha – nej – vi må så sandelig ikke skylle en lort ud af et par underbukser” eller “Vi må så sandelig ikke give en penicillin-pille.. Tænk nu hvis…”.

Nå nu syntes jeg efterhånden at det var på tide at One.com fik en brok-mail.

Jeg tænkte derefter at jeg måske kunne få fat i Jan Bednarik – og så høre om han evt. ville opgradere GD2-extensionen til Typo3 9.5.3. Jeg fandt ud af at han rent faktisk havde en email-adresse – og at man kunne donere penge til ham.

Jeg skrev derfor at jeg ville donere nogle penge til ham, såfremt han opgraderede GD2-extensionen til Typo3 9.5.3 – og at jeg havde været ked af at hans extension ikke var installerbar på Typo3 9.5.3.

Jeg fik efter 1 dags tid et rigtig flot svar, hvor han skrev at det ikke havde været muligt for ham at lave udvidelsen med den nye modul-struktur.

Jeg har derfor manuelt beskåret alle billeder inden upload – men det er jo netop der et CMS-system jo normalt har sin helt store force. Jeg må nok blot erkende at One.com er for uprofessionelt til mig. Det har også altid været prisen, som har været største parameter for mit valg af One.com – og det er nok ikke muligt at køre et godt webhotel til den pris One.com tager.

Men idag fik jeg så endelig tid til at kigge på min n3wz.dk-blog. Og det lykkedes heldigvis hurtigt at få bloggen op igen – ved at fjerne alle plugins og sige at de ikke skulle loades. Opgradere dem – og efterfølgende aktivere dem igen.. Yaaay… Men hvis jeg nogensinde igen bliver spurgt om hvilket webhotel jeg ville vælge til en mindre eller større virksomhed, så vil svaret ALDRIG blive One.com igen (en skam når man 20-30 gange før har anbefalet One.com til andre).

Så velkommen tilbage til n3wz.dk – til ALLE jer, der virkelig må have savnet sitet.

2015
11.19

One of my greatest interrest is to explore how to transfer data. It doesn’t matter if its ethernet, fibre, coax or wifi.

This article will give you an understand of how to transfer data through everything.

 

Air:

Wifi is ideal for long distance links with line of sight. Ubiquiti provides some really nice antennas for this purpose. AirFiber is interresting if you are professional and needs gigabit, but the Nanobeam AC/NanoStation M5 are also interresting units. You can provice really great throughput (450 mbit) utilizing these units.

Check the product here: https://www.ubnt.com/airmax/nanobeam-ac/

Another solution for air-transmission also exists Freespace Laser Optics (FSO). The solution consist of 2 lasers and 2 photo-sensors. It’s quite fast but requires that the lasers and photosensors are in line of sight at all times. The solutions are expensive, and is really sensitive to fog, snow and rain.

Check the product here: http://www.digitalairwireless.com/outdoor-wireless-networks/point-to-point-wireless/laser-fso-links/geodesy-fso-laser-links.html

 

Coax-cable:

Until reasently I didn’t even consider this as an option. I thought it would require too expensive equipment, because this actually is what cabletv-providers/coax-isp’s does. A new MoCA-protocol has apparantly been released – and bandwith goes up to 800 mbit through a standard antenna cable. And most surprisingly it’s even affordable. I noticed today, that Triax is making a product for 220V.

Check the product here: http://www.av-connection.dk/?Language=DK&PGr=6938&ML=1020

 

Electricity-cable:

Powerline has become more and more popular. Zyxel is the market leader and is making some interresting units. Especailly the MIMO unit PLA5405 should perform really well..

Check the product here: http://www.zyxel.com/dk/da/products_services/pla5405.shtml?t=p

 

Fiber-cable:

Fibre-cable is known to be the most stable link. Fiberconverters easyly provides 1 gbit with no problems.

Check the product here: http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-4792_MC200CM.html

 

Feel free to comment, if you know other ways of transfering data. Portable-devices USB drives, Floppydisc, cd-roms etc. are not accepted as a suggestion.

/AmigAsger

2015
04.16

I’m so happy. I wrote in middle of marts to Elgato’s support about that they with small effort could create a dvb-c product for the european market based on the 4sat-tuner they already have. And now 1 month later they released the new product Elgato EyeTV Netstream 4C. I’m so amazed. I will update this thread later on… Its fantastic!