2011
02.06

Jeg satte idag en OpenVPN-forbindelse op – hvilket som standard er en service, der kører over UDP. Min tanke var at UDP var klart det mest effektive, idet routen imellem 2 umiddelbart stabile danske links ikke burde have brug for tcp’s retransmissioner. Jeg havde sat OpenVPN op på min router – og ville teste med mit 3-modem (3G-stick). Det besynderlige var, at jeg fik vildt dårlige resultater – i nogle perioder kunne jeg pinge en adresse på LAN’et – andre gange kunne jeg ikke. Asynkrone forbindelser kunne slet ikke håndteres – og jeg tænkte at noget måtte være HELT galt. Jeg prøvede forskellige ting – ændrede MTU, tjekkede routing etc. Da jeg efter lang tid uden held fik fik en idé om at sætte OpenVPN til at køre TCP istedet for UDP, gav det resultater. Forbindelsen var nu stabil – og min konklusion er derfor at 3g-netværk ikke egner sig til UDP-trafik. Jeg tænkte om jeg mon var den eneste, der havde opdaget dette issue med 3g forbindeler – og en google-søgning bekræftede mig i at det tilsyneladende er et reelt problem – tjek selv: http://lmgtfy.com/?q=UDP+in+3g+network . Det er underligt at der ikke har været mere debat om dette problem. Jeg har ALDRIG hørt at det skulle være et problem – er der andre, der har lignende erfaringer med netop dette problem ?

1 comment so far

Add Your Comment
  1. Ahh fed post. Tak for rigtig god læsning 🙂