2008
09.09

Jeg valgte fornyligt at kaste mine sparepenge efter et nyt tv-kort fra TechnoTrend. Jeg har igennem årene haft en del tvkort (4 analoge – avermedia, haupauge x2, pinacle og 1 digitalt TechnoTrend Premium). Grunden til at jeg valgte at købe et nyt kort var primært, at jeg med mit TechnoTrend Premium (DVBC) ikke kunne optage transportstream (.ts) og dermed subtitles (Det blev noget underligt noget). En anden grund var, at jeg havde hørt meget godt om DVBViewer, som kræver kort med BDA-drivere. En kammerat på Sjælland havde fortalt mig om hans gode erfaringer med Firedtv – og alt det han sagde lød ret godt. Da han midlertidigt gav mig login til DVBViewers webinterface var jeg solgt.. Jeg skulle satme også have sådan en sag. Jeg havde egentlig været godt tilfreds med mit TechnoTrend kort – og følte derfor at jeg havde en vis loyalitet. Da jeg fik undersøgt deres produkter faldt jeg over TechnoTrend CT-3650 USB HDTV (DVBC og DVBT) – Firedtv (DVBC) er firewire – og jeg foretrækker klart USB. Jeg købte kortet ved DVBShop.net – og da jeg på et forum havde læst at DHL i udlandet var det samme som POSTDANMARK tænkte jeg, at jeg ville have leveret igennem dem. Det viste sig imidlertid ikke at være en særlig god beslutning. For det første var de dobbelt så dyre – for det andet havde de ikke kræfter nok i håndledet til at overbevise mig om at det ikke var håndværkerne, der larmede udenfor, når de bankede på døren. Det endte med at jeg selv hentede min pakke 16 km væk – efter 2 leveringsforsøg fra deres side. Da jeg endelig fik pakken åbnet var der virkelig eyecandy for alle pengene. Selve boksen var en lille nuttet sag, som virkelig havde en fræk appeal til mit mediecenter. Driver-cd’en røg i og den medfølgende software blev installeret. Det viste sig at være en gammel version af DVBViewer, som de leverede med – “TT-Viewer” – den var ikke mange håndører værd (især pga. dårlig decoder-setting, som tilsyneladende ikke virkede). Jeg besluttede derfor at købe DVBViewer til ca. 120 kr. fra deres hjemmeside, hvilket viste sig at være et rigtig godt køb. Man får virkelig software for pengene i det program. Nu kunne jeg på mediecenteret se tv flydende og optage i .ts format – min lykke var gjort. Derfor besluttede jeg, at jeg nu ville hoppe på digitalvognen og købte derfor et Viaccess CA-modul til tv-kortet. Derudover skal jeg snart have købt et programkort fra Yousee. Jeg glæder mig virkelig til at se alle mine kanaler i digital kvalitet – dermed også Kanal 5 HD. Det bliver rigtig spændende. Jeg skriver snart et indlæg omkring DVBViewer – så “STAY TUNED”…

22 comments so far

Add Your Comment
 1. Hej

  Jeg har også et tv kort magen til, jeg har dog store problemer med at få grafikken til at flyde på min bærbar NOX a15 fra Zepto? Må jeg sprøge til hvordan din opsætning er gået, på min gamle stationær med XP 32 bit kører det prima, men ikke VISTA 64 Bit.

  Venlig Hilsen

  Morten

 2. Hej Morten.

  Det er helt sikkert den decoder du benytter, som gør at grafikken “hakker”. Jeg vil derfor anbefale at du tjekker decoder settings under hardware i TT-Viewer (den, der medfølger – gammel modificeret version af DVBViewer) eller i en nyere version af DVBViewer. Nu har jeg ikke selv prøvet kræfter med Vista på mit mediacenter, men har dog også haft samme problem på XP. Jeg installerede Nvidia Purevideo og satte den som decoder – det hjalp virkelig! Derfor er jeg ret sikker på, at du kan få det til at køre flydende med en bedre decoder. Nu skriver du ikke hvad du bruger som Viewer, men der er virkelig sket meget i DVBViewers udvikling siden TT-Viewer. De 120 kr. jeg gav for en DVBViewer-licens har virkelig vist sig at være pengene værd. Hvis du bruger Vista-mediacenter skal du sørge for at standard-decoderen er sat til en god én – til XP-MCE er der et tool, der hedder noget i retning af MCE-decoder-setup – derfra kan man sætte systemets standard-decoder. Et tilsvarende værktøj findes garanteret også til Vista (måske det samme virker).

  Husk også at du ikke må benytte en usb-hub med CT-3650 kortet

  Jeg mener (så vidt jeg husker) at TT-Viewer var meget dårlig til at administrere decoder-opsætningen. Det er de nye versioner af DVBViewer langt bedre til.

  Skriv endelig igen, hvis der fortsat er problemer.

  Med venlig hilsen
  Asger Holten

 3. Hej Asger

  Jeg er ret sikker på at min USB-Box er brændt af, jeg har prøvet på min bærbar Vista 64bit home premium, XP SP3, kammeraten har Vista 32 bit, og min gamle XP har jeg haft fremme igen, intet virker nu, har prøvet alt problemet er Lyden er OK, men billedet fryser, og der er “Discontinuties” som tæller op under DVBVIEWER, filtre, DVB source. Og Quede video buffers tæller også op, Alt andet fungere BLu-ray og DVD, smat spil men bare ikke lige TV-tuneren. Det er den samme oplevelse på alle maskinerne. Inden jeg nu sender den til tyskland igen, kunne du måske lige teste om den virker hos dig? Jeg bor på østerbro, og har 27512741 som telefon, ring til mig hvis du vil hjælpe med det. Jeg har ikke nogen pc i et stykke tid fordi den skal til rep. hos MØG Zepto.

  Morten Dahl

 4. Hej Morten

  Jeg tvivler på at din USB-Box kan være brændt af, da du godt kan få lyden til at virke. Et digitalt tvkort tager en transportstream ind fra dit kabel. Den stream bliver så dekodet i din software. Inden du sender mig kortet til mig i Jylland vil jeg gerne have at du lige tester kortet på dr1, dr2 og tv2 – da de jo sender ukodet (I tilfælde af at det er dit tdc-kort, der ikke har opdateret koderne) – Evt. teste med den medfølgende dvb-t-antenne. Derudover ville det nok være en god idé at teste på en clean installation af XP (installer ikke nogen former for codec-packs!) – (tjek evt. at decoderen er sat rigtigt ved hjælp af http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=DE1491AC-0AB6-4990-943D-627E6ADE9FCB&displaylang=en eller http://mediacenterexpert.blogspot.com/2006/07/vista-media-center-decoder-utility.html ) . Det kan også være en god idé at tjekke antennekablet (pas på med splittere!), da det også vil kunne ødelægge streamen.

  Jeg er ikke rigtigt hjemme i ferien, så jeg får den alligevel ikke testet i denne uge. Men jeg giver dig et kald umiddelbart efter ferien – så kan jeg lige høre om du har fået det til at virke. Hvis ikke må vi jo lige finde ud af at få det med posten, så jeg kan teste det for dig..

  Mit mediecenter er Winxp Pro 32bit, 3.2 Ghz p4extreme, 2 GB ram, ATi 3650, 512mb ram, m. HDDecoder indbygget. Jeg bruger pt. powerdvd8’s HD-decoder, da den som den eneste understøtter grafikkortets AViVO-HDDecoder. ALT kør’ flydende (også hd-kanalerne).

  Jeg håber at du får det til at virke i denne uge. Du skal ihvertfald have alt held herfra.

  Med venlig hilsen
  Asger Holten

 5. HEJ ASGER

  Jeg har købt en ny fra dvbshop.net

  Det viser sig at det er tuneren i den gamle der er gået i stykker, den nye virker 100 %

  Tak for din hjælp.

  Nu sender jeg den anden retur ifølge aftale med dem

  Venligst

  Morten Dahl

 6. Dejligt at høre, at du har fået det til at virke Morten.

  Nu håber jeg bare ikke det er et generelt problem med CT3650-kortet. Jeg har nemlig erfaret at mit kort også bliver ret varmt (også når det ikke er direkte i brug).

  Jeg må indrømme, at jeg havde regnet med at kortet virkede, da du kunne få lyd fra det. Det viste sig jo at være forkert antaget, så jeg er ihvertfald blevet klogere.

  Nu kan du nyde vinteren med dit digitale tvkort 🙂

  Med venlig hilsen
  Asger Holten

 7. HEJ update

  den nye er også gået istykker holdt til i går 🙁 møg usb box det koster
  170 i fragt når den skal til tyskland, den første er blevet ombyttet, kommer i næste uge = mere end 3 uger har det taget

  Hvordan går det med din?

  Morten

 8. Så er den gamle kommet tilbage fra rep. de har udskiftet den til en ny, så nu virker den gamle altså igen.

  Morten

 9. Det lyder da godt nok helt utroligt, at de går sådan istykker for dig.. Min har kørt upåklageligt siden jeg fik den.. Måske det kan tænkes at min holder sig lidt koldere, da jeg ikke har CAM i den.. Hvis jeg putter CAM i bliver den sindsygt varm ihvertfald.. Måske du skal undersøge om dens placering er god nok – så den kan afgive mere varme.. Jeg overvejer også lidt om det kan være din zepto-usb-port, der leverer mere end de 5 volt, den skal.. Du må undskylde at der er gået så lang tid før jeg har fået svaret. Jeg har været vildt beskæftiget med datamatiker-eksamensprojekter – og ydermere står jeg og skal finde en IT-virksomhed, som jeg kan lave et 5. semester projekt i, så der er mere end rigeligt at se til. Som en lille prik over i’et er bilen på værksted med uhelbredelige bremser på 3. dag, hvilket også gør tilværelsen endnu mere deprimerende :o)

  Så nu mangler vi jo bare at min box også går i stykker.. (jeg tør næsten ikke engang spøge med tanken)..

  Du må ihvertfald have en rigtig god jul med din nye gamle usb-box.. Til sidst får du vel 2, der ikke sådan lige brænder af..

  Med venlig hilsen
  Asger Holten

 10. Nice post u have here 😀 Added to my RSS reader

 11. Hej igen

  Kan jeg selv tjekke om USB levere mere end 5 volt ?

  Alt ok igen, har nu 2 boxe der virker perfekt. ingen problemer haft siden overhovedet. Jeg har snakket med dem i tyskland om hvad der var galt, de siger at hardwaren var “out of order” på begge boxes hardware. Det siger ikke så meget, men pointen er at de virker igen dog 300 kroner fattigere , dvbviewer er et temmeligt godt program, jeg har som tidligere nævnt kort til TDC, og så lige hd pakken med samt canal+´kanalerne. HD ser afsindigt godt ud og dvbviewer levere et virkeligt godt billede, der kommer iøvrigt TV2film HD pr. 1. januar 09 i den store pakke, og BBC HD i HD pakken, mest med Planet earth og lignende udsendelser i starten.jeg har umiddelbart lagt mærke til at boxene ikke bliver nær så varme mere efter at de er blevet udskiftet. Har også haft problemer ned min nox i ret lang tid nu, noget med at den gik ned og kunne ikke starte igen undtagen rammene blev taget ud, Fandt ud af at ZEPTO ikke havde installeret en biosopdatering ordentligt da de havde den inde for et par måneder siden. Ubegribelig ringe af et “prof” firma. Iøvrigt er Tehcnotrend stoppet med at lave tuner kort og usb boxe til PC’er her pr. december 08, så ikke nogen support derfra, men DVBSHOP.NET har stadig support og selvfølgelig garanti endnu, årsagen er ifølge dvbshop at Technotrend havde for mange problemer med deres produkter, så nu er der udsalg på vores box 95 EUR er prisen iøjeblikket,har iøvrigt købt POWERDVD ultra 8, og med den seneste opdatering til Blu-ray som min nox også har så er billede kvaliteten virkelig god på DVBviewer og Blu-ray.

  Nå men vi snakkes nok ved. håber du får klaret dine næsten uorverskuelige opgaver her i livet, held og lykke,

  Morten

 12. Sehr gute Seite. Ich habe es zu den Favoriten.

 13. I just love your weblog! Very nice post! Still you can do many things to improve it.

 14. Wow! Thank you very much! I always wanted to write in my site something like that

 15. The best information i have found exactly here. Keep going Thank you

 16. Hej

  Hvilke andre alternativer er der hvis ikke Techno trend laver modellen , mere, ville egnentlig gerne have haft en Firedtv, men jeg har ikke muligheden for at forbinde til firewire – for der findes vel ikke en usb til firewire – til fornuftige penge –
  kunne vireklig godt bruge noget professionelt hjælp 😉

  godt forum

  mvh xcomdk

 17. Hej Xcomdk. Jeg går ud fra at du har en bærbar computer og ikke en stationær. Hvis du har en stationær er der rigeligt med muligheder, idet der findes mange PCI-kort – dem, du stikker ind i de hvide lange porte (PCI-porte) på bundkortet. Hvis det er, som jeg formoder at du har en bærbar, så er du nødt til at have et usb-device / firewire. Det lyder mærkeligt at din bærbar ikke har firewire – i de fleste nye bærbare computere er der et mini-firewire-stik, hvori du kan indsætte firewire-devices.

  Men af alternativer til CT-3650 via USB er der:

  TerraTec Cinergy HTC USB XS HD
  TerraTec Cinergy H5
  TerraTec Cinergy H7

  Umiddelbart ser det ud til at du stadig kan købe CT-3650 i DVBSHOP.NET

  Det er umiddelbart hvad jeg kender til af DVB-C USB devices. Men hvis andre kender alternative produkter, er I velkommen til at skrive en kommentar med dem.

  Min kammerat har afprøvet TerraTec Cinergy HTC USB XS HD og siger at kortet virker rigtig godt. Så måske du skulle give det en chance.

 18. Hej admin.. Da jeg skal bruge det til digital kabel tv fra Yousee, troede jeg bare at det var nødvendigt med en tuner med CI, til et cam-modul ?
  Eller kan man vel kun modtage de analoge signaler via dvb-c ?

  Har kigget lidt på TerraTec Cinergy H7 – nogen der har erfaringer med den ?

  🙂

 19. Hej igen

  Har kigget lidt videre –

  Umiddelbart ser det ud tilat Terratec’s cinergy ci usb, sder nyere ud, da den har mpeg2/4 . h.264, og det kan jeg ikke se at H7’eren har..

  mvh Anders

 20. Hej igen Xcomdk

  ja, så tror jeg også cinergy ci usb er det bedste valg.. Nu skal du lige være klar over at du ikke længere har brug for CI/CAM, da YouSee fra 15. september fjerner krypteringen fra alle kanalerne, der er i de analoge pakker… Derfor skal du kun gå efter et kort med CI/CAM, hvis du har specielle pakker – som f.eks. favorit/kanal+/HD-pakken. Men ja, jeg har ihvertfald gode erfaringer med cinergy’s pci tvkort – så hvorfor skulle de ikke kunne lave et godt ci-usb-interface 🙂

  Held og lykke med det
  Asger Holten

 21. Hej

  Er der nogen af jer der har erfaring med de to Cinergy kort her:

  TerraTec Cinergy HTC USB XS HD
  TerraTec Cinergy H5

  På importørens hjemmeside Deltaco.dk står en advarsel om at de ikke kan vise danske undertekster på DR1 og TV2 digital:

  “Dette produkt understøtter IKKE undertekstning i Danmark.

  Det vil selvfølgelig virke fint på almindelig analog kabel-tv og på de udenlandske, specielt svenske, digitale kanaler. Sidste uge blev den første af dem vist i SoEinDing, men han sad i Tyskland og prøvede med nogle tyske kanaler. Så hvad? Virker det – og hvor har i købt henne?

  Mvh Jørgen

 22. Hej Jørgen

  Angående underteksterne lyder det ret underligt. Dvb-undertekster er normalt indkodet i streamen. TekstTV-undertekster er også i streamen, men over en undertekst-ttv-side. Som jeg ser det er TerraTec Cinergy-kortene du nævner digitale tvkort, som understøtter BDA-drivere. Dvs. at du kan bruge kortene sammen med programmer, der understøtter BDA-baserede kort (herunder dvbviewer). I dvbviewer kan du godt hive undertekster ud fra både dvb-streamen – og dvb-teksttv-streamen.
  Jeg tror endnu engang Nicolaj Sonne har taget munden lidt for fuld – og har anmeldt et digitalt tvkort udelukkende på det bundlede software – det kunne udmærket ligne ham. Digitale tvkort er ret ofte bundled med gamle modificerede versioner af dvbviewer (FiredTV, TerraTec Cinergy HTC USB XS HD, TerraTec Cinergy C pci og TechnoTrend CT-3650 har jeg kendskab til kommer med sådan modificerede versioner). Jeg er ret sikker på at du fint kan hive undertekster ned med de 2 kort du nævner, hvis bare du køber den nye version af DVBViewer.

  Angående SoEinDing – så er det bandlyst på min nethinde. Jeg magter simpelthen ikke at høre på den evige Apple-propaganda, der altid sniger sig ind i det program. Jeg har ofte skrevet til SoEinDing i håb om at de i næste program kunne komme med rettelser i forhold til det Nikolaj fejlagtigt har sagt, men det er desværre aldrig sket. Han anmeldte f.eks. en Sony Vaio P dårligt, fordi den kunne køre en høj opløsning – og anmeldte en iPhone 3gs uden at komme ind på hvor dårligt et kamera (uden blitz) den har i forhold til SonyEricsson’s cybershot – og Nokia’s N/E modeller.

  Jeg købte mit TechnoTrend CT-3650 kort i http://www.dvbshop.net/ , da det ikke var at finde i Danmark. Dengang fandtes der kun FiredTV og CT-3650 kortet. Siden har jeg købt et “Cinergy C pci”-kort i shg.dk – men gør’ som nørderne, tjek edbpriser.dk – så får du det billigst 🙂

  Jeg vil prøve at bide den udsendelse i mig – det bliver spændende at se hvor god Nikolaj er til at belyse den digitale tv verden.

  Mvh Asger