2008
05.26

Jeg faldt tilfældigvis over en kasseret (og gennemtæsket?) dell-bærbar i vores affaldsrum. Af ren nysgerrighed nappede jeg den med hjem, da jeg tænkte at der måske var noget i den, som jeg kunne bruge (den lignede min fars en smule). Da jeg fik skruet de små låg på bagsiden af var der en 512 MB DDR-blok i – og et dell trådløst netkort. Jeg fornemmede at det ikke var en vildt gammel bærbar og besluttede mig for at kigge lidt nærmere på processoren. Det viste sig at være en intel-processor med nummeret: “SL6FK” og den sad i en i 478m port. Et hurtigt opslag på google afslørede, at der i silikone-klumpen gemte sig en pentium4 2 GHz mobile cpu. Nu har jeg altid haft det sådan, at jeg altid først har følt mig tilknyttet en computer, hvis jeg har haft den totalt skilt ad. Derfor kom jeg i tanke om at jeg vistnok havde en bærbar med samme sokkel. Jeg fandt min gamle Medion 2.4 Ghz Celeron lorte-bærbar frem, som har fået min computer-samlings fineste og “mest” krævende opgave.. Nemlig at være netbank-computer. Jeg fik hurtigt skruet netbank-computeren fra hinanden (nok den største fornøjelse, som jeg endnu havde haft med den lorte-pc). Jeg fik pillet blæser og processor ud – og utroligt nok havde jeg husket rigtigt – det var samme sokkel. Febrilsk fik jeg puttet den nye cpu i – og blæseren blev på ny påmonteret. Jeg fik hurtigt skruet lortet sammen og samlet, men da jeg tændte for den kom det skærmbillede, man som hovedregel forventer af en medionbærbar – intet andet kan man forvente af sådan en computer – nemlig en sort skærm (dog med baggrundslys i).. Tanken strejfede mig, at processorens “kerne” ikke havde helt samme højde som den anden – og at køleren nok derfor ikke kunne køle. Jeg fandt hurtigt en gammel cpu-køler frem og knaldede køleribberne af med en hammer, lidt (meget) kølepasta på hver side og så bare i med lortet (Samtidig med et skævt “det går sku nok”-smil på læben). Delene blev igen samlet og minsandten om lortet ikke startede.. En dejlig følelse.. Endelig er alle Celeron-cpu’er udryddet fra min lejlighed.. Hvilken fryd.. Spanden startede fint op i windows og jeg gik i gang med ServicePack3 installation. Jeg tænkte, at det nok var én idé lige at tjekke varmen på processoren. 120 Grader.. Pænt sygt ! – men intel er jo kendt for kvalitet, så “What the fuck”. Til min store frustration så jeg i egenskaberne på “denne computer” at den KUN kørte med 1200 MHz. Jeg tænkte at jeg lige kunne hente en bios-update på Medions hjemmeside, men der var ingen held, selvom de havde opdateringer til en masse andre bærbare.. Efter én-to timers googling og en masse blindgyder på bios-producenten phoenix’s hjemmeside, fandt jeg ud af at bundkortet hed WiD 2030 og at medion faktisk også havde produceret en anden bærbar med samme bundkort (men med tilhørende opdatering).. hmmm mon bios-opdateringen til dén kan bruges? Det vil jeg indenfor de næste par dage undersøge (med fare for at det intet virker bagefter!) – så det er hermed tilføjet som et TODO-projekt. En bedre kølerløsning skal jeg dog også prøve at udarbejde i mellemtiden, men i første prioritet har jeg alligevel mit “prøve-eksamen i programmering”-projekt, som jeg SKAL bestå på Torsdag.. Heldigvis virkede også rammene fra dell’en fint i min tarvelige netbank-pc 😀

1 comment so far

Add Your Comment
  1. Tak for en interessant blog