2009
07.16

Jeg har i lang tid levet med en 8 mbit / 768 kbit forbindelse, men besluttede den anden dag at nu ville jeg finde et hurtigere alternativ. Jeg hoster en del småservices inkl. ip-telefoni – og især upload-siden haltede. Først undersøgte jeg samtlig isp’er, der dækkede i mit område. Det blev til denne liste: TDC, TDC-erhverv, YouSee, Telmore, Telenor (det jeg havde – det gamle cybercity) og fullrate.

Fullrate var udelukket idét jeg minimum ville have 2 mbit upload.

Først ringede jeg til YouSee, idet en YouSee-supporter-ven havde fortalt mig, at der var mange kunder, der havde 20/3 (uden begrænsning) – og at han mente at man stadig godt kunne købe det ved YouSee. Desværre sagde den kvindelige supporter ved YouSee at det ikke kunne lade sig gøre – de havde deres 50/4 (med begrænsning på 200 gb) og deres 20/1 (uden begrænsning). Nu er jeg generelt imod begrænsning – især fordi jeg med lidt hovedregning kunne regne ud at det ville svare til et par timers nedhentning af ét eller andet.  Derfor var deres 50/4 forbindelse udelukket. 20/1-linjen var også udelukket, da jeg som minimum ville have 2 mbit upload. Så jeg sagde, at jeg lige ville vente og se om de ikke fik en kampagne igen.

Jeg ringede til TDC-erhverv, idet jeg havde set at de som noget nyt kunne tilbyde VDSL-forbindelser (20/10 og 15/15) i Århus og København-området. Da jeg bor i udkanten af Århus (ca. 5 km) tænkte jeg at det var værd at forsøge. Jeg fik en flink supporter, som kørte en test – og han virkede positivt overrasket. Han ville lige køre en sidste test og ringe tilbage. Det var så på tilbagekaldet at han måtte bedrøve mig og sige at det ikke kunne lade sig gøre, idet der slet ikke var VDSL herude.. Istedet tilbød han en 8/2 adsl-linje til 449 kr. pr. md – og sagde at jeg så fik en gratis trådløs router med – og support. Jeg vidste fra min søgning på isp’er, at telmore kunne levere 10/2 for 299 kr. pr. måned – og tænkte at 150 kr. for support var lige i overkanten, idet jeg nok aldrig ville benytte mig af den.

Nu stod valget så mellem Telmore og Telenor. Telmore havde for så vidt et fornuftigt tilbud. Men alligevel tænkte jeg at jeg burde kontakte telenor – og sige at jeg ikke kunne leve med 768 i upload længere. Da jeg ringede til Telenor fik jeg at vide at jeg for 4 dage siden var blevet flyttet til en ny central (den jeg var på før tilbød maks 8/768) – og at de kunne opgradere mig fra næste dag, idet man først kunne lægge ordrer ind efter 5 dage.  Som en sidegevinst kunne jeg med den forbindelse beholde min ip-“fastnet”-telefon, så jeg fulgte instruktionerne fra den søde supporter og skrev en mail til telenor – den ville nemlig først blive åbnet dagen efter. Dagen efter (igår) ringede jeg så til telenor (just in case) og fik mig opgraderet til 20/2 (Uden begrænsning). (Sidebemærkning: Endnu engang fik jeg en sød kvindelig supporter, der ville give mig det hele! 😀 ) – hun sagde at ændringen ville ske indenfor 14 dage.. Jeg fik så senere et svar på min mail fra Telenors support i Ålborg – han havde opgraderet min forbindelse til 20/2 – og at ændringen ville ske indenfor 48 timer. Nu glæder jeg mig bare som et lille barn til at se min forbindelse blive 3-doblet. Prisen bliver 349 kr. + 100 kr. til telefonen for mig fremover – det er vel til at leve med!

Støt

No Comment.

Add Your Comment
*