2010
07.02

Hvis du er gadget-elsker og ønsker strøm med på farten, har Sandberg lanceret en ny inverter kaldt “Sandberg Powercan”. Jeg har før undersøgt markedet for invertere – og har derved fundet ud af at der er stor forskel på den strøm de leverer. Jeg har ikke været i stand til at finde ud af om “Sandberg Powercan” leverer en modificeret sinus-bølge – eller en rigtig sinus-bølge. Men i 99% leverer billige inverterer en modificeret sinusbølge. En pris på 350 kr. for en inverter må betragtes som en billig inverter. Derfor skal du som køber være opmærksom på forskellen. Jeg vil forklare dig hvorfor:

Hvorfor du har brug for en sinusbølge inverter:
Det er ikke sikkert at du har brug for én. Det afhænger af hvilken type af udstyr du ønsker at tilslutte din inverter. Én ting er dog sikkert – hvis du køber en kvalitets sinusbølge inverter, kan du efterfølgende forbinde alle typer af elektronik. Billige inverterer går ofte under navnet “Square-wawe” – eller “Modificeret bølge”-invertere. Denne form for invertere udmærker sig ved at være billige – men er mindre effektive.

Sinusbølge inverterers bølgeform = Normal stikkontakte bølgeform – brugbar for alt elektronik.
I dit hjem tilbyder din stikkontakt 230V til dine husholdningsapparater, elektronik, køleskab, fryser, opvaskemaskine etc. Denne form for strøm er en almindelig sinus-bølge.

Ikke-sinusbølge inverterer = IKKE brugbar for alle former for elektronik.
Ikke-sinusbølge inverterer, så som Squarewave-inverterer eller modificerede sinusbølge-inverterer kan give elektronik problemer med at fungere – eller også fungerer det slet ikke. En anden ting er, at ikke-sinusbølge inverterer producerer meget harmonic støj, hvilket kan forårsage elektisk interferans og lyd brummen (med TV, radio etc.) – ligesom det kan overophede tilsluttet elektonik (induktive motorer)

Hvilke husholdnings apparater kræver sinus-bølge-inverterer?
Det er stærkt anbefalet kun at bruge sinusbølge energi for kilder som: TV, Radio, følsomt lyd eller video-udstyr, måle-instrumenter, ALLE former for induktive produkter – så som frysere, vandpumper, elektrisk-værktøj o.l.

Kendte problemer med ikke-sinus-bølge inverterere er:
Sinus-bølge output udgår computer-crash or støj fra monitorer etc.
Du kan bruge almindelige glødepærer, hvilket ville skade ikke-sinusbølge invertere.
Printere og fotokopimaskiner kan køre uden fejl, men med rigtige sinus-bølge-invertere undgår du ukorrekte print.
Elektonisk værktøj med solid state elektrisk kontrol (f.eks. hastigheds kontrol)
Alt udstyr med digital-ur (video/audio/dvd/o.l.) vil vise ukorrekt tid, hvis strømmen ikke kommer fra en sinus-bølge kilde.
TV kørt med modificerede sinusbølger kan forårsage vandrette linjer på tv-billeder.
Hi-Fi eller Lyd-udstyr kan udvikle irriterende lyd eller brum.

Så forhør dig om den nye Sandberg PowerCan er en rigtig sinus-inverter før du køber den. Mit gæt er, at det ikke er.

No Comment.

Add Your Comment