2008
06.20

Jeg var idag i den ulykkelige situation at min server var løbet tør for plads. Jeg skruede kabinetet fra hinanden, men kunne godt se, at jeg nok ikke fandt en ledig controller. Kabinettet lyste langt væk af at alt var optaget. Jeg besluttede derfor at udskifte den eksisterende promise 2 kanals sata-controller med en 4 kanals sata-controller. Nu gad jeg ikke at betale en formue (eller vente på at få den leveret) for en controller, så jeg søgte på shg’s hjemmeside og fandt nogle controllere fra DeZen, som er en dansk hardwareproducent, som shg åbenbart har stiftet i Århus-forstaden højbjerg. På hjemmesiden stod der dog ud for alle controllere at de kun virkede med Microsoft operativsystemer, så jeg besluttede at chatte med en support-medarbejder omkring det. Da jeg spurgte om kortet havde været testet på linux – og om der kunne være mulighed for at det virkede gik han helt i sort. Han rev sig selv i håret og endte med at indrømme, at han desværre ikke anede en dyt om linux. Fair nok – tak for svaret! Nu gik jeg igang med en febrilsk søgning på google – og fandt ud af at google’s cache havde en gammel bedømmelse fra edbpriser (fra dengang edbpriser havde det gamle design) – i den bedømmelse stod der, at chipsettet på kortet SCOP-SATA4P var Silicon Image Chip SIL 3112 – og at det var samme chipsæt som der var på onboard-sata-controllere. Brugeren, der havde afgivet bedømmelsen, havde endda skrevet, at pga. netop dette chipset ville kortet supporte linux fint. Jeg valgte derfor at købe kortet SCOP-SATA4P til 178 kr. for selv at tjekke. Ganske rigtigt! De gamle disks blev hurtigt detekteret og havde ingen problemer med at mounte på den prekompillerede kerne. En hurtig tur i Fønikscomputer kastede en Samsung-harddisk af sig (desværre ikke uden at køre dankortet igennem den sultne dankort-automat). I serveren med lortet og ALT spillede. Nu var der endelig plads til lidt igen – og så er der jo et slot ledigt til en ny disk næste gang der mangler plads.

Jeg vil lige pointere at det er en smule mærkeligt at SHG/DeZen ikke gør en smule ud af at fortælle at deres kort supporter linux. Mange ville tro at deres controllere ikke virkede under linux – og det er da lidt en skam, da de laver et udemærket produkt, som er klart billigere end konkurrenternes. Folk, der køber kontrollere er jo ofte folk med linux-server, så det burde helt klart kunne betale sig for dem lige at tilføje linjen under kortet i deres netbutik.

kortet jeg først havde i tankerne var DeZen DZ-IO/SES6P – men jeg aner altså ikke om det kort supporter linux. Ihvertfald skal I vide at der ingen problemer er med: shg Computers SCIO-SATA4P

title=

No Comment.

Add Your Comment
*