2009
11.11

“Bricked” er et ord, der er brugt meget i router-verdenen. Bricked betyder i sin enkelthed, at man har udsat sin router for noget, der gør at den ikke er funktionsdygtig.

Jeg havde lagt den nyeste DD-WRT firmware preSP2 på min WRT54G2. Da jeg ville streame noget wireless, opdagede jeg noget underligt. Forbindelsen hang ved 1-2 mbps. Det undrede mig meget og jeg fandt på dd-wrt’s hjemmeside ud af at det var et generelt problem med WRT54G2’erne – der var endda en tråd med emnet: “Transfer Rate drops to 2 mbps”. Jeg tænkte at der måtte være noget, som folk ikke havde prøvet – så jeg gjorde, hvad der i dd-wrt-verdenen er HELT forbudt – nedgraderede til SP1. SP1 viste sig ikke at have problemet – men med SP1 firmwaren fulgte et andet problem. Milw0rm, er et forum for hackere, hvor de udgiver exploits – og på Milw0rm er der postet en del DD-WRT SP1 exploits. Jeg tænkte at jeg nødigt ville have min router hacket – og enablede nogle firewall-regler til at nægte adgang for de exploits, der skulle inficere routeren. Det lykkedes – men jeg følte mig stadig ikke tilfreds, idet det stadig ikke var preSP2 jeg havde. Derfor læste jeg videre rundt på forummet – og fandt ud af at der var kompileret nogle preSP2 firmwares med gamle drivere og nogle andre med nyere drivere. De gamle var tagget VINT og de nye NEWD. Jeg tænkte at de gamle fra SP1 garanteret var dem, der lå til grund for VINT – og de nye NEWD lå til grund for preSP2. Derfor flashede jeg min router med en preSP2 VINT firmware, hvilket fik min router til at gå i knæ.

Jeg havde på dd-wrt forumet læst, at man kunne JTAG’e sin router – og få den til at virke igen. At JTAG’e er hvor man bruger et JTAG-kabel, som er forbundet fra én computers printerport og til routerens JTAG-stik. Nu er det bare sådan at routerne ikke kommer med et JTAG-stik – så det skal man lige først selv lodde på. Derefter kan man ved hjælp af software selv skrive en firmware ind igen. Jeg fandt derfor hurtigt et JTAG kabel på ebay i USA til en 50’er – og nu venter jeg bare som et lille barn på at det kommer.

Støt

No Comment.

Add Your Comment
*