2012
04.19

Jeg har af princip altid søgt uden om Apple. Apple var i Amiga-dagene Amiga’ens største konkurrent. Derfor har jeg afskyet produkterne, indtil jeg for et par år siden købte en Mac Mini. Alligevel er jeg aldrig blevet helt fortabt i den – og har holdt mig mere til mine X86/X64-computere. Alligevel er Apple nu kommet med et produkt, der har fået mig til at genvinde en vis respekt for Apple. Nemlig Apple TV serien, hvoraf Apple TV 1 og Apple TV 2 kan jailbreakes (hackes/crackes) – og hvor Apple TV3 menes aldrig at ville kunne blive det.

Jeg endte derfor med at købe en Apple TV2 (selvom 3’eren for længst er udkommet). Hvorfor gjorde jeg så det ? Hovedsageligt af én grund – nemlig at der på de ca. 8×8 cm gemmer sig et sandt monster af en cpu. 1 Ghz A5-processoren, som også kendes fra iPhone 4 er med sine 8 watt både hurtig og strømbesparende. Boksen vil derfor på sigt være velegnet til især mediecenter (men også routere/accespoint o.l. vil den være velegnet til).

Der har bare vist sig at være et lille problem, som endnu ikke er helt løst – nemlig jailbreak af iOS 5.0 / version 4.4.4 – denne version kan nemlig kun hackes untethered.

Untethered betyder løssluppen, men rent praktisk betyder det at enheden ikke uden videre kan starte efter at have været uden strøm. Dvs. at man hver gang man vil starte enheden skal finde en laptop – køre et lille hacktool – og med et mini-usb og 2 tryk i 7 sekunder på fjernbetjeningen etablere DFU-mode og uploade start-firmware. Umiddelbart er det ikke det store problem da enheden vel altid vil stå tændt/sleepe, men det er klart et irritationsmoment ikke bare at have en enhed med en bootloader, der starter automatisk efter strømafbrydelse. Det er altså ulempen ved at jailbreake Apple TV2.

Fordelen er til gengæld at du efter at have bootet enheden untethered har adgang til konsollen – YAAAY! GOT ROOT!!! –  herfra kan du installere XBMC 11 – og på den måde åbner der sig hurtigt en verden af nye muligheder (endelig fri fra iTunes! og Apple-formater). Du kan nu høre mp3-filer, se dine hjemmevideoer osv. Samtidig kan du stadig leje film på iStore via enheden – så den oprindelige funktionalitet er ikke mistet.

aTVFlash er et alternativt produkt, som kan købes. Dette produkt gør dig istand til bl.a. at browser via Apple TV2.

Jeg har allerede nu (efter 2 dage) nydt min Apple TV2 – og ser virkelig frem til at nogen laver en bootloader / et EFI-hack, så enheden kan startes direkte (som var det en computer). Men indtil da må jeg nyde at det ikke er den tekniske flair, som jeg mangler.

Apple TV2 er ved at være svær at finde, men kan dog stadig købes via webshoppen http://www.befro.dk/

No Comment.

Add Your Comment