2010
07.15

Nu sidder du nok og tænker at jeg har skrevet forkert – og at jeg mener Ipad – Apples nye “vidunder” som de fleste Apple-fans garanteret vil mere end dø for at få fat i… Men dér tager du HELT fejl. Konceptet i en Apad er, at den er baseret på Android – deraf ‘A’-pad – Android-pad (også kendt som iRobot, iWeb etc.). Nu tænker du garanteret – Hvordan ser bæstet så ud ?! Det ser sådan her ud: 13072010615 Nu sidder du sikkert og tænker: HAH – han tager pis på mig – det er da en iPad. Men det er rent faktisk en Apad. Jeg bestilte min Apad i Hong Kong, hvor jeg måtte slippe 1200 kr. for den. Den viste sig at blive nuppet i tolden, så der røg lige ca. 450 kr. oven i. Hvad får man så for sine penge?!

Man får en flot Apple-like kasse med en Apad, en lader, en cdrom, 2 usb-kabler – et med han og et med hun-stik og en indpakning, der beskytter Apad’en under transport:

Apad'ens indpakning

Apad'en unboxed

Hvad er specifikationerne på en Apad – og hvad kan du bruge den til ?!

Processoren er en Rockwell 600 MHz med 600 Mhz DSP (form for dual core)

7″ Touch-screen

128 MB ram

2 GB Dram (flash-ram – form for harddisk)

Der er indbygget trådløst 54g-netkort

Webkamera til video-samtaler (dårlig kvalitet)

Kortlæser for micro-sd kort

Af software er der installeret Android 1.5 – (Lidt ærgeligt at den endnu ikke kan opdateres til Android 2.x)

Browsning af internettet fungerer fint – med en undtagelse – YouTube virker ikke(!!!)

Forhåbentligt bliver der lavet en pakke, så også YouTube virker. Andre videosites virker heldigvis – dem, der ikke er flash-baseret.

Googles applikationer (gmail, google calender) og Facebook virker perfekt.

Touch-screenen virker også bedre end forventet. Selvom man nogen gange skal trykke en smule hårdt.

Alt i alt er Apad’en en glimrende enhed på farten. Du kan nappe den med ud i haven en stille aften og læse dagens nyheder, høre musik, se 720p video, høre musik – eller hvad du nu ellers lige har i hovedet. Det fede ved Android er, at der er et stort OpenSource-community, som udvikler nye gratis’e applikationer – så det er næsten altid muligt at finde det, som man lige har brug for.

No Comment.

Add Your Comment